Hva er egentlig det viktigste helsefremmende utstyret du har på badet? Medisiner stiller for så vidt i en egen klasse, samtidig som enkle ting som såpe, tannkrem og lignende forebygger mange betennelser, infeksjoner og sykdommer. Likevel er det en annen ting, nemlig den enkle badevekten, som faktisk kan være et helt sentralt verktøy når det gjelder egen helse.

En sunn og helsefremmende vekt i balanse

Mange nordmenn har som mål å fjerne noen unødvendige kilo, noe som kan ha mye å si for helse og velvære over tid. Det dreier seg ikke bare om å være komfortabel i egen kropp, men også om en rekke andre helseeffekter. Det er også i denne sammenheng som en nøyaktig badevekt gir deg kontroll over vektutviklingen din.

Det er vanskelig å ha et forhold til noe du ikke kan måle, og det er ikke rart at mange også faktisk prøver å unngå å se på badevekten. Det vil likevel være kontraproduktivt, og mye kan være gjort bare ved å faktisk bare begynne å veie seg jevnlig.

Små grep i hverdagen som gir effekt

For mange mennesker vil det være en belønning i seg selv å se at vekten faktisk beveger seg nedover i takt med egen innsats. Det kan uten tvil være vanskelig å finne motivasjon til å ikke spise den der siste ekstra isen, eller faktisk å stå opp tidlig om morgenen for å trene. Da vil en hyggelig vektavlesning kunne være motiverende, og gi en forsterkende effekt.

Det er selvfølgelig viktig å være bevist på at vektnedgangen skjer under kontrollerte og sunne former, ikke minst slik at risikoen for ernæringsutfordringer eller spiseforstyrrelser reduseres. Et godt forhold til egen vekt vil være positivt også i den forbindelse, så lenge som du følger med på eventuelle problemer i tide. Husk på at det er de små hverdagsvalgene når det gjelder kosthold og bevegelse so