Mange lurer på om det er lurt å bruke uoriginale blekkpatroner. Mange har hørt at de vil miste garantien, svekke kvaliteten på utskriftene, eller ødelegge printeren. Andre mener at de er fantastiske og kan spare deg for masse penger. I denne teksten vil du finne ut av det som er viktig når det kommer til uoriginale blekkpatroner.

Bør du kjøpe uoriginale blekkpatroner?

Det er vanskelig å ignorere den store prisforskjellen mellom blekkpatroner fra kjente produsenter og alternativene. Det er mange store produsenter når det kommer til blekkpatroner. Du kan velge mellom blant annet canon blekkpatroner, HP, Epson eller Lexmark for å nevne noen få.

Uoriginale kompatible blekkpatroner koster vanligvis 15% mindre enn de originale blekkpatronene fra produsenten. Det er også mulig å finne nettsider som selger blekkpatroner til 30%, 50%, eller 70% mindre enn originale produsenters blekkpatroner.

Det er delte meninger om uoriginale blekkpatroner. Mange har brukt uoriginale blekkpatroner i flere år og ikke opplevd at det gjør noen skade. Om uoriginale blekkpatroner vil utføre en like god jobb som originale blekkpatroner vil variere på hvor bra de er laget. Blekkpatroner som er dårlig lagd kan lekke, og med det føre til at elektronikken i printeren blir ødelagt.

Mange produsenter av printere har sagt at ved bruk av uoriginalt blekk vil garantien oppheves på skriveren. Her er det viktig for kunden å skille mellom rettighetene fra forbrukerkjøpsloven og garanti. Hvis du ønsker å kjøpe uoriginale blekkpatroner kan det være lurt å gjøre litt research på egenhånd. Se etter produsenter som har vært i drift ett visst antall år og har gode anmeldelser. Dette er den beste måten hvis du ønsker å finne en pålitelig alternativ leverandør.

Å bruke uoriginale blekkpatroner er en enkel måte å spare penger. Ulempen er at du kan miste garantien hvis noe skulle bli ødelagt. Som kunde må du selv bestemme hva som er viktig for deg.