I mange verksteder og små produksjonsbedrifter står det en benkeslipemaskin, og disse maskinene kan benyttes til en rekke forskjellige oppgaver. I all sin enkelhet er en god slipemaskin ekstremt anvendelig, spesielt hvis man passer på å velge et alternativ med mange muligheter til å utvide med forskjellige tilbehør.

Det mest grunnleggende på en slipemaskin er selvfølgelig slipeskivene. I mange tilfeller er det lurt å benytte to forskjellige slipeskiver, da er det mulig å for eksempel først gjøre grovarbeidet på en side – og så ordne den siste finishen med den andre skiven. I og med at de aller fleste slipemaskiner har to skiver vil det bare ta et sekund å bytte til den andre skiven, som allerede er i drift.

Dessuten kan det i mange tilfeller være aktuelt med børster i forbindelse med bearbeiding av metall, og det kan da også være et alternativ på en eller begge plassene på maskinen.

Et annet smart tilbehør til benkeslipemaskinen er et slipebånd. Det er, akkurat som navnet tilsier, et tilbehør som festes på benkeslipemaskinen og gir en større slipeflate istedenfor en slipeskive. Denne løsningen stiller enda litt større krav til brukeren, og det er selvfølgelig viktig å være konsentrert og forsiktig når man jobber med benkeslipemaskinen. Husk at hendene er nære slipeflatene, og det finnes en risiko for uhell.

Dessuten bør man sjekke hvilke muligheter som finnes for tilkobling av støvutsug. Det handler ikke bare om at det skal finnes en tilkobling til støvsuger, men dessuten finnes det versjoner der det også er mulig å koble støvsugeren til benkeslipemaskinens strømforsyning. Den store fordelen med det er at støvsugeren kan starte samtidig med benkeslipemaskinen, uten at man er nødt til å starte begge maskinene. Det kan være svært praktisk, spesielt hvis man bruker benkeslipemaskinen til en god del småjobber.