De aller fleste har en oppvaskmaskin hjemme, og det er mange timer å spare på å slippe gammeldags oppvask. Dessuten sparer du faktisk både strøm og vann på å bruke oppvaskmaskin, sammenlignet med hvis du hadde vasket opp for hånd.

For at oppvasken skal bli så ren som overhodet mulig er det viktig å benytte både en god oppvaskmaskin og et effektivt oppvaskmiddel. Samtidig vil jo de aller fleste bruke minst mulig penger på oppvaskmiddel, og velge et middel som ikke belaster miljøet mer enn nødvendig.

Oppvaskpulver er gjennomgående effektivere enn tabletter

Flere tester viser at pulver nesten alltid er effektivere enn vasketabletter. Selvfølgelig er vaskemiddel i tablettform praktisk og greit, men det tar ekstra tid for tabletten å løse seg opp i vaskevannet og forskjellen kan bli stor.

En annen fordel er at pulver også er billigere enn tabletter, forutsatt at man ikke bruker for mye pulver til hver vask. Det er selvfølgelig også en av de store fordelene med å benytte tabletter, da blir doseringen alltid korrekt. Likevel er det kanskje en fattig trøst hvis det viser seg at maskinen ikke vasker så rent som den kunne ha gjort med pulver.

Vurder å prøve kjedenes egne merker

Innenfor de aller fleste produktkategorier har de store dagligvarekjedene egne alternativer, som er billigere enn de store merkenavnene. Det kan definitivt være lurt å prøve ut et av disse alternativene, da de i mange tester har vist seg å være på samme nivå som sine mer kjente konkurrenter.

Dessuten kan det være noen kroner å spare på å sammenligne kombinasjonen av vaskemiddel og glansemiddel med kombinerte løsninger. Det finnes ikke noe fasitsvar på hva som blir rimeligst, men hvis du for eksempel kan skifte til et rimeligere vaskemiddel kan det være at det er verdt å skifte ut de dyre merkevarenes alternativer med mange funksjoner i en tablett.