Annonse

I 2022 er det mulig å handle praktisk talt hva som helst på internett, fra dagligvarer og klær til elektronikk, biler og reservedeler. Netthandel fører til økt transparens når det gjelder pris, samtidig som du også får tilgang til et gigantisk utvalg reservedeler. Nisjeprodukter som deler til BMW Alpina finner du ikke hos den lokale «høggern», noe som gjør det ekstra relevant å kjøpe delene på nett.

Både originaldeler, brukte deler og sammenlignbar kvalitet

Når du handler på nett kan du velge og vrake i et bredt utvalg reservedeler fra forskjellige kategorier. Det er selvfølgelig mulig å kjøpe originaldeler, som er produsert for eller av bilprodusenten. Dessuten kan du kjøpe brukte deler, som kan være et glimrende alternativ hvis du er på jakt etter rimelige deler. I tillegg finnes det et bredt utvalg deler av såkalt sammenlignbar kvalitet, det som også gjerne kalles uoriginale deler.

På nett er det enkelt å sammenligne de ulike alternativene, noe som du definitivt ikke vil få mulighet hvis du kjøper delene direkte fra et merkeverksted.

Hva med bruk av delene hos et verksted?

Hvis du pleier å fikse ting på bilen selv, er det åpenbart uproblematisk å kjøpe delene på nett. Du vet hvilke deler du trenger, og du kan da også velge deler som passer til dine egne ønsker og ditt eget budsjett. I tilfelle du må eller vil benytte deg av e verksted, kan det være litt mer komplisert å benytte produkter som du har kjøpt selv.

Merkeverksteder vil bare i unntakstilfeller akseptere å bruke deler du har med selv, det gjelder særlig uoriginale deler. Det er ikke så rart, med tanke på at det er en del av selve forretningsideen til merkeverkstedene. Andre frittstående verksteder kan også ha noen begrensninger, i og med at noe av avansen kommer fra delesalg. Undersøk derfor dette før du handler, da blir reservedelkjøp på nett skikkelig smart.