Denne artikkelen er en betalt annonse.

Det har skjedd mye utviklingen innenfor produktkategoriene lamper og belysning den siste tiden, både når det gjelder teknologi, design og integrasjon med smarte dingser i hjemmet. Mange nordmenn har noen «smartpærer» eller «smartplugger» som kan styre deler av belysningen, men kanskje er det på tide med en komplett gjennomgang av belysningen i hjemmet?

LED er et obligatorisk valg i 2023

Heldigvis er det noen valg som har blitt enklere når det gjelder belysning, i dag er det tilnærmet obligatorisk med LED. Hos forhandlere som ledlyskilder.no finner du et bredt utvalg LED-lys til huset, og det er svært få områder som ikke er dekket. Det er egentlig bare helt spesielle pærer, som for eksempel ovnspæren i komfyren, som fortsatt benytter annen teknologi enn LED.

I en periode var det slik at «sparepærer» og de første LED-pærene leverte et lys som ikke var optimalt, særlig i forhold til fargetemperatur. I dag er situasjonen en helt annen, med LED-pærer som gir deg både varme fargetoner og valgfrihet når det gjelder både farge, lysstyrke og fargetemperatur.

Tenk allmennbelysning, stemningsbelysning og funksjonsbelysning

Sannsynligvis har du en variert samling lamper hjemme, lyskilder som er kjøpt inn over en lang periode. Da har du sannsynligvis også mistet noe av oversikten når det gjelder hvilken funksjon de ulike lampene egentlig skal fylle?

Allmennbelysning handler om de klassiske taklampene, sammen med andre lamper og lyskilder som skaper en generell belysning i et rom. Stemningsbelysningen skal som navnet gir et hint om å legge til rette for en god stemning i et rom, og i den forbindelse er fleksible LED-lamper et svært lurt valg.

Funksjonsbelysningen er den siste puslebrikken, som skal gi deg godt arbeidslys over kjøkkenbenken, leselys ved godstolen eller lys uten gjenskinn ved skjermen på hjemmekontoret. Det er mange hensyn som skal tas, og derfor er det fornuftig å bruke litt tid på en skikkelig grundig gjennomgang av belysningen.