Å drive med håndarbeid og ulike kreative håndverkshobbyer kan være både utfordrende og avslappende på samme gang. Det finnes ingen fasitsvar eller regler når det gjelder hvilke materialer du kan bruke, og annerledes materialvalg kan gi prosjektene et skikkelig løft. Såkalte pleksiglass-stenger er bare et eksempel på hvordan enkle materialer kan brukes til mange forskjellige ting.

Kontraster eller en samstemt helhet?

Det er mulig å skape mange spennende uttrykk med kontraster, samt ved bruk av materialer som skaper en spennende effekt mot enten et annet materiale eller det samlede designet. Når det gjelder nevnte pleksiglass-stenger til mange prosjekter, er det mulig å bruke slike materialer i mange ulike sammenhenger.

  • En glassklar stang kan være et integrert element i en enkel og stilren konstruksjon, sammen med metall eller andre plastmaterialer. Både dekorasjoner og brukskunst kan lages på denne måten.
  • Samtidig kan et klart og rent innslag være en spennende kontrast med for eksempel røft tre, naturlige fibre eller stoff. Da utgjør pleksiglasset en motpol i møtet med mer naturlige materialer.

Samtidig kan denne type materialer også brukes på en mer diskre måte, for eksempel til å gi intern støtte i et hobbyprosjekt med stoff.

Gjenbruk og ombruk er både morsomt og klimasmart

Ombruk og gjenbruk er i vinden som aldri før, og det er både morsomt og lønnsomt å gjøre noe med ting du allerede har. Ved å lete i bruktbutikker og på loppemarkeder kan du gjøre skikkelige funn. På den ene siden kan du finne svært rimelige materialer til ulike hobbyprosjekter, men i tillegg kan du finne helt unike materialer – som du ikke får kjøpt noe annet sted.

Her er det dessuten mulig å lage spennende kontraster mellom gammelt og nytt, noe som kan gi et gjenbrukt produkt et helt unikt og nytt uttrykk. Slipp kreativiteten din løs, husk på at det ikke finnes noen regler for hva du kan lage!