Denne artikkelen er en betalt annonse.

Mange huseiere opplever at tiden aldri helt strekker til når det gjelder vedlikehold og ulike prosjekter innendørs og utendørs. Noen jobber kan være både morsomme og svært overkommelig, men på andre områder er det mer eller mindre obligatorisk å bruke fagfolk.

Husk på sikkerheten

Til å begynne med er det alltid viktig å gjøre en grunnleggende sikkerhetsvurdering. Når det gjelder for eksempel rørlegger- eller elektrikerarbeid er selvfølgelig fallhøyden stor, men husk på at det også gjelder for eksempel arbeid i høyden eller bruk av maskiner.

Når det gjelder graving har profesjonelle maskinførere og entreprenørselskaper åpenbart bedre forutsetninger for å gjennomføre jobben på en trygg måte. Det er mulig for privatpersoner å leie mindre gravemaskiner, såkalte minigravere, men det kan definitivt lønne seg å vurdere en profesjonell aktør også i dette segmentet. Proffene kan også ha tilgang til flere tilbehør, som klype til minigraver, noe som kan være svært praktisk.

Hvor mye tid ville du ha brukt på jobben?

I mange tilfeller kan prisestimatene fra ulike håndverkere og entreprenør fremstå som relativt stive, særlig hvis man ser på timeprisen. Da er det viktig å huske på å sammenligne med hvor mye tid du egentlig vill ha brukt på jobben hvis du hadde gjort alt selv.

  • Hvis du for eksempel ville ha brukt 100 timer på å grave ut et område, men en entreprenør kommer med et prisforslag basert på en timepris og 10 timer arbeid, så er det kanskje egentlig mest rettferdig å sammenligne totalprisen med 100 timer?
  • Dessuten er det greit å huske på usikkerhet, særlig hvis du egentlig ikke er helt trygg på om du vil klare å få jobben gjort på egen hånd. Det er enda et argument for å vurdere å bruke fagfolk til litt større gravejobber.

Til syvende og sist er selvfølgelig hvert prosjekt unikt, men som tommelfingerregel er det lurt alltid å vurdere alternativet profesjonell hjelp.