For mange kan det føles veldig vanskelig ut å oppsøke ulike banker for å finne det beste forbrukslånet. Det er også mange uttrykk som skal tydes, som for eksempel Nominell og effektiv rente, nedbetalingstid og gebyrer.

Ofte kan det være rimeligere å ta opp et forbrukslån, i stedet for å benytte seg av kredittkort. Slik oppnår du både en lavere rente, bedre vilkår og lengre nedbetalingstid.

Også er det en gang sånn at de fleste av oss havner i en situasjon hvor man desperat trenger penger på ganske kort tid. Her seiler forbrukslån opp som et godt alternativ, men hvordan skal man klare å finne det beste forbrukslånet blant alle tilbyderne i Norge?

Hva bør jeg se på når jeg skal sammenligne forbrukslån?

Når du skal sammenligne forbrukslån, er det viktig å være oppmerksom på flere faktorer som kan påvirke totalkostnaden på lånet.

Blant annet bør du se på den effektive renten, og for all del ikke bare se på den nominelle renten. Dette skyldes at det er den effektive renten som inkluderer alt av kostnader og gebyrer tilknyttet lånet. Altså sier den effektive renten noe om hva lånet kommer til å koste.

Før du velger å akseptere et lånetilbud bør du spørre om en bekreftelse på hvor mye penger du skal betale i månedlig termin. Slik sikrer du en god oversikt over alle gebyr samt ekstra kostnader.

Hvilken rente kan jeg få på forbrukslån?

Renten påvirkes av flere faktorer. Banken ser nemlig på din økonomi, gjeld, om du har en god betalingshistorikk og beløpet du søker om å låne. Det er essensielt at du vurderer nøye hvilket lån du bør søke om, da lånet vil påvirke økonomien din på en eller annen måte.

Mange synes en sammenligningsprosess kan være tidkrevende og vanskelig. Dersom du allerede har sammenlignet forbrukslån, og funnet et lån du synes passer deg og dine behov, bør du være nøye med å sette deg inn i vilkårene og betingelsene for dette lånet.

Dersom du ikke har funnet et lån enda, og synes det er vanskelig å finne et som passer din økonomi, kan du benytte deg av en låneagent. Da trenger du bare å sende inn en søknad til låneagenten, som videresender denne til opptil 20 samarbeidsbanker.

Låneagenten henter inn tilbud til deg, og du trenger bare å velge og vrake i tilbudene som du får på bordet.