Sex er kanskje det beste man kan tenke seg mellom to elskende mennesker. Det kan måle seg med alle de store begivenhetene i livet. Men sex kan også være problematisk. Det kan handle om hvor godt man kjenner sin egen kropp, sykdom eller stress. Det er ikke bra å oppleve smerter ved sex, og da kan glidemiddel hjelpe.

Her skal vi se på noen situasjoner der glidemiddel er nyttig.

Når skjeden er tørr

Mange kvinner opplever at de er tørre i underlivet, og dermed blir penetreringen smertefull. Med glidemiddel vil likevel mulighetene for nytelse være til stede. Glidemiddelet føres på hendene og penis, slik at selve akten skal føles mjuk og deilig. Mannen kan smøre glidemiddelet utover kvinnens kjønnslepper og vagina, slik at penetreringen føles skånsom.

Når man vil leke

Ser man på pornobransjen bruke glidemiddel flittig. Det gir en deilig effekt av dampende het sex. Men det er ingen behov for å bruke en hel flaske med glidemiddel for hver gang. Middelet har egenskaper som varmer og fukter, slik at sexen blir en eksplosiv nytelse.

Til analsex

Mange ønsker å teste analsex, og da tenker man at glidemiddel er en god løsning. Da er det smart å bruke et glidemiddel som smører og beskytter. Uansett er det lurt å forberede seg godt når man velger denne typen sex.

Alltid beredt med glidemiddelet

Glidemiddel er alltid lurt å ha i nattbords-skuffen. Samleiet kan både være impulsivt og hett, og derfor er det lurt å ha en tube tilgjengelig.

Man bør tenke på når man sliter med tørr skjede, så er det kanskje fordi man har en sykdom eller en ubalanse i kroppen. Dessuten kan det hender man dusjer for ofte og har fått soppinfeksjon. Derfor bør man oppsøke lege om man sliter med dette for lenge. Frem til da kan man bruke glidemiddel for sex og vellyst.