Denne artikkelen er en betalt annonse.

Norske musikkentusiaster kan oppleve at det er relativt vanskelig å få tilgang til instrumenter og tilbehør, det norske markedet er tross alt svært begrenset. Det finnes fortsatt noen få spesialforretninger, men de er hovedsakelig samlet til storbyene. Dessuten er det ikke mulig å opprettholde et stort lager av musikkutstyr lokalt i Norge, det er her netthandel kommer inn i bildet.

Bredt utvalg som fysiske butikker ikke kan matche

Når du handler musikkutstyr på nett, får du tilgang til et svært bredt sortiment. Det gjelder både i stort, men også innenfor enkeltkategorier – https://www.danmusikk.no/musikkinstrumenter/gitar/tilbehor/gitar-strenger er et godt eksempel på bredden når det gjelder noe så enkelt som gitarstrenger. Det er helt enkelt mulig å tilby et mye bredere utvalg når målgruppen er musikkinteresserte i flere land.

Det kan være interessant å sammenligne med den spede begynnelsen til Amazon, da Jeff Bezos valgte bøker som følge av at det var en kategori med svimlende mange unike produkter. Antallet ulike gitarstrenger er selvfølgelig ikke sammenlignbart, men det er mulig å trekke noen paralleller når det gjelder å gi tilgang til både bredde og dybde i en kategori.

Gode priser som følge av stordriftsfordeler og konkurranse

På nett er det som nevnt mulig å rette seg til en mye større kundegruppe, noe som også gir utslag på prisen. Det er helt enkelt ofte rimeligere å kjøpe musikkutstyr på nett, og det gjelder uavhengig av om du trenger noen gitarstrenger eller et helt nytt instrument.

Stordriftsfordeler gjør det mulig å tilby lavere priser som følge av større innkjøp og mer effektiv logistikk, noe som gjelder generelt for netthandel innenfor de aller fleste produktkategorier. Dessuten er konkurransen åpenbart tøffere på nett, der det er mye enklere å sammenligne ulike produktalterantiver, priser og betingelser.

Oppsummert fører dette til at netthandel av musikkutstyr er både enkelt, smart og rimelig – husk derfor å sjekke nettbutikkene neste gang du skal handle instrumenter eller tilbehør.