Utvalget av vintilbehør er gigantisk, og det gjelder ikke minst på nett. De vanlige elektroforretningene og interiørbutikkene har selvfølgelig noe utstyr til vin, men det er spesialforhandlere på nett som har det bredeste utvalget.

Moderne eller klassisk – minimalistisk eller funksjonelt

Det finnes mange vinkjøleskap å velge mellom, og utvalget er stort både når det gjelder størrelse, funksjoner og design. Det betyr også at det er mulig å velge og vrake blant forskjellige skap som er tilpasset stil og design i hjemmet. Du kan se flere vinkjøleskap her, og variasjonen er stor – selv om skapene også har noen fellestrekk. For eksempel legger praktisk talt alle vinkjøleskap til rette for at flaskene oppbevares liggende, noe som skyldes at vinflasker bør oppbevares slik for at naturkorken ikke skal tørke. Dessuten er det vanlig med mørkt glass, for å verne vinflaskene mot for mye lys.

Samtidig er det ikke nødvendig å velge et skap som følger standarden, i form av svart, glass og tre. Det finnes for eksempel skap med hvite fronter, og skap med kreativ plassering av flaskene.

Hva med en egen vinkjeller hjemme?

Vanlige norske kjellere er dessverre ikke særlig godt egnet til oppbevaring av vin, med store temperaturvariasjoner og suboptimale fuktighetsnivåer. Løsningen kan være et aggregat som kontrollerer temperatur og fuktighet. Det forutsetter selvfølgelig at det finnes et rom i kjelleren som kan isoleres på en passende måte, slik at andre bygningsdeler ikke påvirkes negativt.

Fleksibilitet og skreddersøm er den store fordelen med en egen vinkjeller, som kan utformes helt etter eget ønske. Når et helt rom er avsatt til vin kan vinkjelleren dessuten utformes på en unik måte, noe som kan gi mer spillrom når det gjelder valg av interiør.

Til syvende og sist finnes det ingen fasitsvar når det gjelder vintilbehør og vinkjøleskap, men heldigvis legger det brede utvalget til rette for individuelle, unike og skreddersydde løsninger.