De aller fleste mennesker har på ett tidspunkt sovet på en sovesofa en eller annen gang i livet da sovesofaer har vært et vanlig møbel i tusenvis av hjem i mange tiår. Noen har hatt dem som et møbel på et gjesterom, andre i stuen.

Vi har samlet de fire mest vanlige spørsmål og svar om sovesofa her i denne artikkelen. Skulle du ønske ytterligere informasjon om sovesofaer så kan du søke litt rundt på nettet.

  • Hva er en «Click Clack»-sovesofa?

«Click Clack»-sovesofa er en moderne type sovesofa som kombinerer en enkel pute, en ramme av metall eller aluminium med en solid rygg og solide ben. Modellen kan enkelt brettes ned til en soveflate, derav navnet «Click Clack». Noe som gjør dette møbelet meget allsidig og morsomt å bruke.

  • Hvilken størrelse har en sovesofa?

De fleste sovesofaer bruker en kort variant av queen size madrass med målene 150X180 cm, men finnes også i størrelser litt over og under dette. Gjennomsnittlig tykkelse på madrassen på en sovesofa er ca. 11,5 cm og er dermed halvparten så tykk som en god standardmadrass.

  • Kan du sove på en sovesofa hver natt?

Hvis sovesofaen skal brukes hver natt, bør du anskaffe deg en sovesofa i full størrelse, selv om du har en liten plass. I tillegg bør du anskaffe deg en overmadrass siden tykkelsen på selve sovesofaen er noe tynnere enn en vanlig madrass av god kvalitet.

  • Er det å sove jevnlig på en sovesofa helseskadelig?

Mange som sover på en sovesofa hver natt over en lengre periode rapporterer om vondt i ryggen og nakkemuskulaturen. I tillegg klager de over at de er trøtt og uopplagt. Dette kan henge sammen med at de enten sover på en sovesofa som er for kort eller at de bruker for tynn madrass.

Sovesofaer er et populært møbel som sannsynligvis ikke kommer til å bli mindre populær i tiden som kommer. For valg av hvilken sovesofa du bør velge finnes det en sovesofa guide.