Overmadrassen gir det lille ekstra til sengen din. Den forbedrer komforten, støtten og dermed også den helhetlige søvnen. Ikke minst så vil en overmadrass forlenge sengens levetid, hvorved man ikke trenger å kjøpe seg en ny seng like ofte. Kroppen er alltid i direkte kontakt med overmadrassen når man ligger i sengen. Derfor skal man finne en kvalitetsikker variant som passer ens egne behov.

Tålbar overmadrass

Først og fremst så er det viktig å velge en madrass som man kan tåle slitasje. Den skal kunne ta imot all type støyt uten å bli ødelagt av det forekommende. Overmadrassen er billigere å skifte ut enn selve sengen så tenk heller at det er her du kan spare penger. Kjøp heller en grov og tålbar overmadrass til en billig penge, ovenfor en stilfull og fløyelsmyk madrass som koster skjorta. Disse pengene kan du heller bruke på selve sengen.

Velg mellom lateks og memory skum

Det er flere gode overmadrasser man kan velge mellom. Blant annet finnes det to grunnleggende typer som mange kjøper. Den første er laget av lateks og er en allergivennlig variant. Madrassen er elastisk og gir en god støtte fra presset som legges på selve kjernen. Ikke minst så er det et pustende materiale som ikke opptar kroppsvarmen din. Madrassen er todimensjonal, idet den både er trykkavlastende og samtidig støtter opp kroppen din. Den har en god og lang holdbarhet uten å falle sammen på lang sikt.

Memory skum har også mange gode fordeler. På samme måte som overnevnte, har denne madrassen en trykkavlastende effekt. Midlertidig så påvirkes dette av kroppsvarmen. Det vil at madrassen former seg etter din egen kroppsvarme og lar deg synke ned presis der du er varmest. Slike trykkavlastende punkter er som regel nakke, korsrygg eller skuldre. Det sikrer en myk støtte for kroppen din hele natten igjennom.