Solskjermingsprodukter finnes i flere former. Det finnes persienner, lameller, plissé- og rullegardiner som enten filtrerer, eller stenger lyset helt ute.

Har du store vinduer eller smale vinduer? Skal du skjerme for innsyn og sol, eller stenge lyset helt ute? Vil du skjerme litt, men beholde utsikten? Liker du et stramt uttrykk eller har du en mykere stil?

Det er mange ting å tenke på. Her er en liten kort forklaring på de ulike typene solskjerming som finnes:

Rullegardiner

Rullegardiner leveres både med kjedetrekk og som trådløs variant. Kjedetrekket fås også i stål, noe som kan gjøre rullegardinen mer dekorativ. Den trådløse varianten har en unik softclose-fjærmekanisme; et lite rykk, og gardinen ruller stille og mykt opp.

Transparente rullegardiner:

  • Beholder utsikt

  • Skjermer for innsyn

  • Enkel og stilren

Lystette rullegardiner:

  • Stenger lyset helt ute

  • Enkelt og stilrent

  • Skjermer møbler og interiør

Du får også rullegardiner etter mål

Plisségardiner

Plisségardiner er et moderne og fleksibelt alternativ til persienner. Plisségardinen velges etter funksjon og behov. Den kan skyves helt sammen, slik at utsyn bevares, samles på midten – eller trekkes helt ut og dekke hele/deler av vinduet – alt etter behovet. Den er enkel å montere og tar liten plass. Velg mellom lysfiltrerende og lystett plisségardin, eller lyddempende og energibesparende type.

Det finnes også plisségardin som passer til verandadør.

Lameller

Lameller passer til å regulere innsyn og dagslys i store vinduer

De er praktisk og moderne og skaper fine lys- og skyggevirkninger i rommet

Har du store vinduer fra tak til gulv og ønsker noe annet enn tradisjonelle gardiner, er lamellgardiner et godt alternativ. Du kan enkelt regulere for dagslys og innsyn, enten du vil slippe inn eller stenge ute lyset.

Persienner

Persienner er klassisk og stilrent, og enkel å rengjøre

De gjør det å regulere innsyn og lysinnslipp til en enkel oppgave, og egner seg derfor spesielt godt på bad, våtrom og kjøkken

De finnes i flere farger og størrelser.