Nordmenn bruker mye penger på innredning, interiør og design. Det finnes egentlig ingen øvre grense for hvor mye det er mulig å bruke på designprodukter, og noen av de originale ikoniske designmøblene kan koste astronomiske summer.

Pass på når de store interiørkjedene har tilbud

Flere av de store møbelkjedene har salg med jevne mellomrom, og det kan lønne seg å bruke en tjeneste som https://tilbudsbasen.no/, i tillegg til å abonnere på nyhetsbrev fra kjeder som er relevante for deg.

I og med at interiørprodukter sjelden må kjøpes her og nå, er det mulig å planlegge innkjøp og faktisk vente på et godt tilbud. Det forutsetter selvfølgelig en god porsjon selvkontroll, men du kan spare tusenvis av kroner på å kjøpe riktig produkt til riktig tid.

Kopiprodukter – en plage eller en mulighet?

Det finnes delte meninger om kopiprodukter, som enten i noe grad eller fullt ut etterligner kjente designmøbler. Noen vil hevde at det er helt i orden å kjøpe kopier, særlig når originalen kanskje ikke produseres lenger. Samtidig er det et vanskelig tema, da kopiproduktene uten tvil profiterer på andres kreativitet og fagkunnskap.

Lovverket rundt kopiprodukter forandrer seg også, leverandører har utnyttet smutthull som gjør det mulig å produsere kopier i land der opphavsretten ikke gjelder like lenge som i for eksempel Norge. Det kan likevel være et sjansespill å kjøpe kopiproduker, som dessuten i seg selv vanligvis ikke er spesielt rimelige.

Da er det sannsynligvis et bedre valg å støtte unge designere som faktisk skaper helt nye møbler. Det finnes utrolig mye samtidsdesign som har hentet inspirasjon fra klassikerne, men som likevel er noe helt eget. Sammenlignet med de grusomt dyre mer kjente møblene, så kan et slikt designmøbel i toppkvalitet fremstå som et direkte kupp. Kanskje er det formelt sett ikke på tilbud – men forholdet mellom pris og kvalitet vil likevel gjøre det til et godt kjøp.