Hvert år så er det mange hundre tusen bad som pusses opp i Norge, og det betyr også at det er mange som må ta valg om hvilke baderomsmøbler som må kjøpes inn. Det finnes et gigantisk utvalg av baderomsinnredning på markedet, og det er ikke alltid lett å velge hvilken prisklasse man skal sette søkelyset på.

I forbindelse med nybygg har utbygger ofte valgt ut enkle bademøbler, og da er hvitt høyglans et ekstremt vanlig valg. Det er kanskje ikke så rart da det er et trygt valg som passer for de fleste. Men det finnes mye annen spennende baderomsinnredning der ute.

Hvordan gjøre valg som er tidsriktige også om noen år

En av fallgruvene i forbindelse med kjøp av baderomsmøbler, er å velge møbler som er utdaterte etter bare noen få år. Det er selvfølgelig vanskelig å forutse hvilke trender som vil forandre seg over tid, men kraftige farger er et eksempel på noe som sannsynligvis endrer seg relativt raskt.

Litt mer nøytrale valg vil redusere risikoen for at baderomsmøblene ser utidsriktige ut om noen år.

Velg møbler i forhold til hvor lenge du skal bo i boligen

I de aller fleste tilfeller pusses bad opp i situasjoner der den som pusser opp badet skal bo i boligen i overskuelig fremtid. Da er avgjørelsen om baderomsmøbler og økonomi i stor grad et spørsmål om hvor mye man vil investere i badet som man selv skal bruke. Selvfølgelig kan man prøve å ha i bakhodet å velge noe som er tidløst, men det er ikke kritisk.

I noen få situasjoner er det kanskje nødvendig å pusse opp badet før salg av boligen, men da bør man være forsiktig i forhold til pengebruk og spesielle kostbare løsninger. Det kan være lurt å forhøre seg med fagfolk om hvilke baderomsmøbler som kan passe best til mulige kjøpere.