Det er alltid ergerlig å miste noe, og det uansett om det handler om kostbare ting som mobilen – eller kanskje bare småting som noen enkle votter eller rimelige solbriller. Hvert år blir mange millioner småting gjenglemt og mistet. Det er heller ikke så vanlig at slike småting kommer til rette hvis de blir borte på for eksempel buss eller trikk. Samtidig kan faktisk enkle navnelapper gjøre det mye mer sannsynlig at du får tilbake både store og små ting.

Navnelapper kan være både diskré og pene

Det er kanskje noen som vil trekke på smilebåndet ved tanken på å merke, eller «navne» som det ofte omtales som i barnehagesammenheng, egne klær og ting. Det finnes likevel en mengde design og forskjellige merkelapper som passer like bra i voksne sammenheng. Ta en titt på Ikast etikett, både tradisjonelle strykemerker, selvklebende navnelapper og merkelapper i tøy kan skreddersys.

Dessuten er det viktig å huske på at en mengde ting kan merkes på en måte som ikke er synlig i det hele tatt. Moderne mobiletelefoner har avanserte sporingssystemer, som dessuten kan gjøre det mulig å vise en melding på skjermen. Samtidig er det ikke noe i veien for å helt enkelt feste en selvklebende navnelapp på innsiden av dekselet. Den vil være usynlig i det daglige, men en enkel redning hvis mobilen blir borte. Bare husk på at kontaktinformasjonen ikke er det samme nummeret som du sannsynligvis ikke svarer på hvis det faktisk er telefonen din som er blitt borte!

Ski, sykler, vesker og bager – mulighetene er uendelige

Bagasjelapp på kofferten kan kanskje kjennes litt gammeldags ut, men det kan være en livredder hvis flyselskapets bagasjemerker blir borte. Med noen navnelapper er det dessuten enkelt å merke kofferter og andre ting raskt. Pass derfor også på å bestille noen merker med internasjonalt telefonformat, da blir bruksområdet for navnelappene enda bredere.