Dette innlegget er sponset

Den norske høsten kan være høyst variabel når det gjelder vær, med fantastisk høstsol, regn, storm og snø om hverandre. Denne uforutsigbarheten kan også gjøre det noe utfordrende å planlegge en høsttur i skog og mark, men hvor problematisk er det egentlig? Med riktig yttertøy er du klar for det meste naturen kan tenkes utsette deg for.

Flere lag – og et regntett skall

Regn er helt åpenbart den hovedsakelige problematikken når det gjelder vær om høsten. Derfor er også det regntette ytterste laget en avgjørende komponent. I dag vil selv regndress barn være laget med materialer som puster, noe som fører til at det skal være mulig å unngå å bli klam og våt selv om det ytterste laget er tett.

Innover er det fint å bygge opp med lag, både når det gjelder fleksibilitet og samlet isolasjonsevne. Med flere lag kan du enkelt ta av eller på et ekstra plagg, men det er også viktig å huske på at det er selve lagstrukturen som isolerer. Flere lag med luft imellom holder deg varm selv på de kjøligste høstdagene.

Fottøy – flere forskjellige valg

I 2022 finnes det svært mange vanntette eller vannavstøtende sko å velge mellom, derfor er det sjelden nødvendig å gå for høye støvler når du er på tur via reisebillett.no. Hvis du skal gå i mye gjørme og myr er det kanskje fortsatt på sin plass med skikkelige støvler, men vanligvis er en god tursko et bedre alternativ. Høyden til skoen bør være tilpasset terrenget, men i mange situasjoner vil du klare deg helt fint med en relativt lav sko.

Husk også på sokkene, ullsokker er et trygt valg for de aller fleste. Ull har fantastiske egenskaper, og passer svært godt når det er kaldt og fuktig i luften. Med gode forberedelser trenger du ikke være urolig for uforutsigbarheten, men heller ha fokus på fantastiske opplevelser.