Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

I noen eldre boliger kan det være vanskelig å benytte loftsetasjene, grunnet lav takhøyde eller manglende lys og romfølelse. I noen bygg kan løsningen være å montere et eller flere takvinduer, eller en løsning som gir deg en helt ny takterrasse i glass.

Bruk en profesjonell partner til planlegging

Det er definitivt fornuftig å bruke en profesjonell partner til planlegging og montering av nye takvinduer, å google «Velux takvindu montering» er ikke nødvendigvis en god start. En profesjonell aktør som Pallesen Bygg kan veilede deg helt fra planlegging til ferdig montert vindu.

Hvis montering av takvinduer er en del av et større utbyggingsprosjekt, vil valg av vinduer ofte være en del av arbeidet som arkitekter og prosjekterende byggmester tar seg av. Hvis montering av takvinduer gjennomføres som et enkeltprosjekt, er det viktig å planlegge eventuelle søknader godt. I tillegg vil en ekspert kunne gi deg konkrete anbefalinger når det gjelder valg av produkter og størrelser.

Mer lys og luft, kanskje til og med flere kvadratmeter

Et eller flere takvinduer vil gi deg mer luft og lys i loftetasjen, noe som kan åpne opp for helt nye bruksområder. Husk på at bruk av loftsetasjen som oppholdsrom eller soverom kan være avhengig av andre faktorer som rømningsveier, slike temaer må åpenbart avklares med relevante myndigheter. Samtidig vil dagslys i seg selv kunne forandre et helt rom.

Kreativ bruk av takvinduer og faste felter i glass kan dessuten la deg konstruere en liten «minitakterrasse», som bygger utenfor selve taket. Hvis denne konstruksjonen fører til at lav takhøyde i noen områder utvides til nivåer som oppfyller kravene til oppholdsrom, da kan det faktisk være at du får «gratis» ekstra kvadratmeter.

Oppsummert kan montering av takvinduer være en god investering i både velvære i hverdagen og boligens verdi. Noen enkle takvinduer gir deg mange fordeler, med en profesjonell partner på laget blir prosessen smertefri og strømlinjeformet.