Trening og fysisk aktivitet er helt avgjørende for både helse og velvære. Sammen med et sunt kosthold vil trening kunne forebygge en rekke forskjellige såkalte livsstilssykdommer. Det er likevel ikke alltid lett å finne motivasjon til å ta fatt på treningen, men morsom trening kan kanskje gjøre den såkalte «dørstokkmila» litt kortere.

Utstyr kan gjøre treningen morsommere – men pass på at ikke alt blir digitalt

Godt utstyr kan definitivt være en motivasjon i seg selv, uansett om det er nye joggesko, en yogamatte fra https://billigfitness.no/collections/yogamatte eller noen flotte nye treningsklær. Når du føler deg flott og opplagt er det også lettere å prestere.

I dag er det mange som bruker treningsklokker med GPS og pulsmåler, som registrerer hvert eneste sekund av treningsøkten. Det kan være ekstremt morsomt å følge med på utviklingen i form og puls, eller se eksakt hvor du syklet eller løp. Samtidig kan det være greit å passe litt på at ikke treningen bare handler om tall, minutter, kalorier og meter. Da kan det være at noe av den naturlige treningsgleden forsvinner.

Husk på at en gåtur eller trening med lav intensitet også teller

Å sette seg for høye mål med treningen kan være risikabelt, både når det gjelder risiko for skader og en følelse av å mislykkes hvis du ikke helt oppfyller de ambisiøse målsetningene. Det er viktig å huske på at absolutt all fysisk aktivitet og trening teller. Å ta en rolig langtur, eller bytte på å gå og jogge, har mye høyere treningseffekt enn hele kvelden på sofaen.

Tilsvarende trenger du ikke å trene en hel time med manualer eller gjennomføre et helt treningsprogram på yogamatten, vær stolt over det du får til – uansett om det er 5 minutter, en kvarter eller flere timer trening. Jevnlig aktivitet er dessuten selvforsterkende, og du vil merke at det blir enklere og enklere å komme i gang med treningsøkten.