Hvert år er det tradisjon for mange å lage seg noen nyttårsforsetter for året som kommer. Problemet er at mange lager forsetter de ikke selv klarer å holde, gir opp for fort eller finner unnskyldninger for å utsette ting de har begynt på. 

Nå som vi er halvveis ut i året er det kanskje på tide å spørre seg selv: Hvordan går det med nyttårsforsettene mine? Det er fremdeles tid til å få ting gjort før de nye forsettene for neste år skal lages. Her er noen tips til hvordan.

Treningsfortsettet 

Ha en klar tanke om hvorfor du ønsker å trene og hold på den uansett hva som skjer. Denne vil virke motiverende når du egentlig bare vil ligge på sofaen. Vær tålmodig. All fremgang er bra, og du kommer ikke til å løpe et maraton etter to måneder – så ikke la deg selv bli skuffet over at du ikke klarer noe. Klapp deg heller på skulderen litt oftere enn du gjør nå.

Finn en aktivitet eller treningsform du synes er gøy å holde på med. Ikke alle er skapt for å løpe 45 minutter på tredemølle annenhver dag eller løfte vekter på treningssenter. Prøv ut fotball, boksing, svømming eller andre aktiviteter som virker spennende. Kanskje glemmer du litt at du trener, til og med?

Ikke begynn for hardt. Legg inn korte og mindre harde økter i starten og jobb deg oppover. Du må venne kroppen din til å bli sliten. Det er også viktig å tenke på at hodet er sprekere enn kroppen, og selv om det virker som en god idé å jogge 4 ganger i uken betyr det ikke at kroppen din er enig. Helsen blir bedre allerede første gangen du trener!

Økonomifortsettet 

Om du har satt deg mål knyttet til økonomien din er det på tide å sette i gang, spesielt om det handler om å få økonomisk oversikt. For hver dag du venter kan gjelden vokse seg større; voksende rente, gebyrer og i verste fall, inkassosaker. 

Har du for eksempel et kredittkort du kun har betalt renter på i noen år, et eller flere smålån eller kanskje begge deler? Nå er tiden inne for å få kartlagt inntekter og utgifter, sette opp et skikkelig budsjett og finne ut av hvor mye du skylder. Deretter finner du en måte å begynne nedbetalingen. 

Ved å ta ta opp et refinansieringslån kan du samle all gjelden din slik at du får én rente, én regning i posten og én nedbetalingsplan. 

Kjærlighetsforsettet

Det første steget her vil være å se inn i deg selv. Har du det bra? Er ting som det skal? Et av de viktigste rådene man kan følge er at det er vanskelig å ha det bra med andre, hvis man ikke har det bra med seg selv. Jobb med din egen psyke, endre på uvaner og snu negative tankemønstre. Ikke ta med deg vanskelige følelser fra ditt forrige forhold inn i et nytt et. Dette vil være av stor verdi for deg.

Prøv å være åpen for kjærlighet uten å gå inn for å lete etter den. Dette høres vanskelig ut, men det handler rett og slett om å ikke bli for komfortabel alene samtidig som du lærer deg å trives i ditt eget selskap. Dessuten blir du gjerne truffet av amors pil når du minst venter det, ikke når du leter. 

Vær sosial. Dra ut med venner og blir med på middager og fester der du ikke kjenner så mange. Prøv å flørte litt bare for gøy og ikke vær for streng, verken mot seg selv eller andre. Last ned apper som Tinder eller Happn bare for å se hva som er der ute. 

Det er også viktig å ikke sette baren for høyt. Kjærlighet er, som de fleste følelser, ganske flyktig. Den kommer og går og er ikke konstant. Senk kravene dine noe og prøv deg litt frem før du avviser noen helt. 

Eks. nominell rente fra 6,39 % til 21,95 %. Effektiv rente fra 6,81 % til 24,4 %. Eff. rente 13,2 %, 150.000 o/10 år, kostnad: 112.573, totalt: 262.573.