Å legge tak kan være en utfordrende oppgave, og når det gjelder komplekse takkonstruksjoner i boligbygg er det fornuftig å overlate jobben til fagfolk. Imidlertid er det mange andre tak som du med fordel kan legge selv, men da er det greit å gjøre jobben så overkommelig som mulig. Smarte takplater i plast kan være en rimelig og robust løsning.

Trapesplater er et enkelt alternativ

Det finnes et utall ulike plasttak å velge mellom, fra glassklare tak i polykarbonat til godt isolerende termoplater. Såkalte trapesplater av polykarbonat er et praktisk og enkelt alternativ, som i tillegg er lett å montere på mange ulike typer enkle konstruksjoner.

Trapesplatene er slagfaste og bruddsikre, noe som er gunstig både ved montering og når det norske været utsetter platene for litt ekstra belastning. I tillegg er polykarbonat motstandsdyktig når det gjelder temperatursvingninger, noe som selvfølgelig også er svært relevant i Norge.

Enkle å montere med vanlige verktøy

Du trenger ikke noe spesialutstyr for å montere trapesplater, i og med at de kan monteres med helt vanlige håndverktøy. Takplatene festes til underlaget med en spesiell bunnskrue, noe som gjør denne prosessen både enkel og effektiv. Når det gjelder å sage til trapesplater, gjøres det enkelt med en fintannet sag.

Det finnes også et lite utvalg tilbehør til trapesplater, som lar deg skape den berømte prikken over i-en når du legger taket. For eksempel kan du bruke en egen møneplate hvis det er nødvendig på det taket du bygger, og så kan du supplere med en skumtetningskloss som er nøyaktig tilpasset formen til platene. Slike skreddersydde tilbehør gjør jobben enda enklere, og du får et optimalt resultat.

I en tid med stigende priser på alt fra mat til byggematerialer, kan det også være greit å velge et tak som er relativt rimelig. Trapesplater i polykarbonat er en alt i ett-løsning, som gir mye for pengene.