Annonce

De aller fleste nordmenn har selvfølgelig et forhold til lim og klister, og det er dessuten mange som vet hva epoksylim eller tokomponents lim er for noe. Det er definitivt ikke like mange som har hørt om kjemisk metall, men dette produktet er både smart, enkelt å bruke og relativt rimelig.

De hovedsakelige egenskapene til kjemisk metall

Kjemisk metall har et forståelig navn, som likevel trenger litt mer forklaring. I stort kan produktet beskrives som en type tokomponents lim, men som resulterer i en sammenføyning eller overflate med mange av egenskapene til stål.

Det er mulig å kjøpe kjemisk metall i svært praktiske tuber, som passer til mange bruksområder, samtidig som det selvfølgelig er mulig å finnes større pakningsstørrelser. Felles for disse produktene er at to deler, eller komponenter, skal blandes sammen kort tid før produktet skal benyttes. Denne kombinasjonen av to enkeltkomponenter skaper en reaksjon, og materialet herder på stedet der det er plassert. Resultatet er en svært motstandsdyktig og stabil sammenføyning, reparasjon eller konstruksjon.

Reparasjoner og utbedringer – det er bare fantasien som setter grenser

Kjemisk metall kan med fordel benyttes i private hjem, forutsatt at alle instruksjoner som gjelder sikkerhet følges nøyaktig. Les derfor alltid brukerveiledningen og instruksjonene før du begynner.

Kjemisk metall kan benyttes innenfor et svært bredt temperaturområde, fra for eksempel så lavt som 40 minusgrader. Dessuten kan det være mulig å benytte det på lett fuktige overflater. Det betyr at dette materialet kan benyttes til for eksempel rør, drivstofftanker, kjølere og lignende. Råd fra fagfolk må selvfølgelig alltid følges når det gjelder reparasjonsmetoder og eventuell utskiftning, men gjenbruk og reparasjon er på generelt grunnlag gunstig for både miljøet og lommeboken.

Kjemisk metall kan kjøpes i håndterbare emballasjestørrelser, noe som gjør det enkelt å teste ut dette materialet. Kanskje finner du en mengde bruksområder som du aldri har tenkt på, og som bare kan løses med kjemisk metall.